Extra vierge olijfolie is niet voor niets een hoofdbestanddeel in het mediterrane dieet. En het is niet alleen omdat het de perfecte saladedressing of balsamico-azijncombinatie is. Extra vierge olijfolie is een hoofdbestandeel in producten met visolie vanwege de antioxiderende eigenschappen die ervoor zorgen dat je lichaam daadwerkelijk kan profiteren van de essentiële Omega-3 vetzuren. Maar niet elke extra vierge olijfolie is goed. De gezondheidsvoordelen zijn voornamelijk gerelateerd aan de aanwezigheid van de fenolische verbindingen, niet aan de olie zelf.

Polyfenolen zijn natuurlijke antioxidanten die vaak voorkomen in zeevruchten, noten en zaden. Ze zijn bijzonder krachtig in olijven. Heeft u wellicht al gehoord van hoog fenolische olijfolie? Alle extra vierge olijfolie bevat een aantal polyfenolen, maar bepaalde soorten hebben veel hogere polyfenolniveau dan andere. Deze nutraceuticals zitten boordevol bioactieve antioxidanten die ons lichaam nodig heeft om de voedingsstoffen op te nemen. Afgezien van alle goede eigenschappen, dragen polyfenolen ook bij aan de kenmerkende, bittere smaak van olijfolie, en ze beschermen de olie tegen ranzig worden, waardoor deze langer mee gaat. Met andere woorden, polyfenolen maken of breken olijfolie. En visolie ook. Polyfenolen en vetzuren zijn een perfecte combinatie, die in synergie werken om de omega-3’s vers en krachtig te houden, zodat ze in het lichaam kunnen worden opgenomen.

De gezondheidsvoordelen van polyfenolen

Polyfenolen spelen een zeer belangrijke rol in onze algehele gezondheid en ons welzijn. Moderne voedselverwerking, -bereiding en -opslag kunnen echter een negatieve invloed hebben op de biologische beschikbaarheid van het polyfenolgehalte in onze voeding. Als u Omega-3 supplementen neemt om de belangrijke Omega-6:3 verhouding in uw lichaam weer in evenwicht te brengen, wilt u er zeker van zijn dat de visolie vrij is van gifstoffen en verontreinigingen zoals kwik en PCB’s. Maar wist u dat het raffinageproces ook de natuurlijke polyfenolen in de vis wegspoelt die ervoor zorgen dat de Omega-3’s niet oxideren? Daarom hebben de meeste voedingssupplementen met visolie weinig effect in het lichaam. En waarom premium extra vierge olijfolie met een hoog gehalte aan polyfenolen een doorslaggevende factor is bij de keuze van uw Omega-3 supplement.

 

 

Hoe u de opname van Omega-3 kunt verhogen

Het gebruik van een standaard visoliesupplement levert mogelijk niet de voordelen die het belooft. De opname van de voedingsstoffen kan in het gedrang komen, afhankelijk van de antioxidanten die zijn toegevoegd om de visolie vers en krachtig te houden. Controleer altijd eerst het label. Zoals bij alle voedingssupplementen vertelt de ingrediëntenlijst en de kwaliteitscertificering u welke resultaten u kunt verwachten. Omega-3 supplement met polyfenolen uit extra vierge olijfolie zorgt voor de krachtige biologische winst en gezondheidsvoordelen op lange termijn. Extra vierge olijfolie van vroeg geplukte olijven bevat een zeer hoog niveau van het plantaardige equivalent van de polyfenolen die van nature in vette vis voorkomen. Visolie vermengd met olijfolie die vol zit met deze krachtige antioxidanten zal het oxidatieproces vertragen, de houdbaarheid van het Omega-3 supplement verlengen en de opname van voedingsstoffen in uw lichaam verhogen.

Een natuurlijke bron: Polyfenolenrijke olijfolie

R.E.V.O.O, van het Scandinavische gezondheids- en wellnessmerk Zinzino, is een exclusieve hoogwaardige extra vierge olijfolie met een polyfenolgehalte dat tot 30 keer hoger is dan dat van gewone olijfolie. Het wordt gemaakt met exclusieve, handgeplukte Koroneiki-olijven uit Cyprus, die een ongeëvenaarde concentratie bioactieve antioxidanten uit polyfenolen bevatten. Het unieke, gepatenteerde proces bestaat uit traditionele koude perstechnieken om alle nutraceuticals te behouden die normaal gesproken verloren gaan tijdens het moderne raffinageproces.

 

 

Waarom BalanceOil+ uniek is

BalanceOil+ is een volledig natuurlijk Polyphenolic Omega voedingssupplement dat in feite een vette vis in vloeibare vorm is, gebaseerd op een unieke, synergetische formule die letterlijk het hele concept van visolie opnieuw heeft gedefinieerd. Het revolutionaire supplement bestaat voor 60% uit zuivere visolie van kleine, in het wild gevangen vis en voor 40% uit premium extra vierge olijfolie met polyfenolen uit vroeg geplukte olijven. Samen zorgen de Omega-3’s en de antioxidantrijke polyfenolen ervoor dat de oxidatie beperkt blijft en de opname geoptimaliseerd wordt om de balans van essentiële vetzuren in het lichaam veilig te herstellen en een normale hersen-, hart- en immuunfunctie te ondersteunen. Voordat u met uw Omega-3-supplementenregime begint, moet u een gedroogde bloedsporttest doen om uw huidige Omega-6:3-verhouding te achterhalen en of u uw dieet moet aanvullen met suppletie. De BalanceTest van Zinzino geeft u nauwkeurige metingen van 11 vetzuurniveaus in uw bloed en laat zien of uw huidige Omega-6:3 verhoud

Laat een reactie achter